Colníci na autobusovej stanici zaistili 16.000 nelegálnych cigariet

29.05.2013 Prešov

Prešov 28. mája (TASR) – Prešovskí colníci v pondelok (27. 5.) vo večerných hodinách zaistili na autobusovej stanici v Prešove 16.000 nelegálnych cigariet, o ktorých ich majiteľ tvrdil, že ich má pre osobnú spotrebu. Predbežná škoda na daniach sa pohybuje vo výške 1456 eur.
Hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková dnes informovala, že colníci priestoroch stanice kontrolovali podozrivú osobu, pričom zistili, že 43-ročný Prešovčan má v igelitových taškách 800 kartónov cigariet, ktoré neboli označené slovenskou kontrolnou známkou.
„Cigarety mal muž údajne pre vlastnú spotrebu a kúpil ich od priekupníkov na stanici v Michalovciach. Nakoľko však nemal žiadny doklad o kúpe a nevedel preukázať nadobudnutie tovaru, colníci tovar zadržali a muža predviedli na výsluch,“ uviedla Macíková a dodala, že na predvedenie osoby boli použité putá z dôvodu bezpečnosti hliadky a zamedzeniu možného úteku.
Hovorkyňa doplnila, že zadržané cigarety budú zlikvidované. Navyše muž je povinný do troch dní podať daňové priznanie na spotrebnú daň z tabakových výrobkov a príslušnú daň aj zaplatiť.
Vyšetrovateľka Kriminálneho úradu FS obvinila muža z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.
 

Vyberte región